Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zajímavé typy

Oblast Uherskobrodska je jedinečná svojí přírodou, památkami, lidovými tradicemi a sportovním vyžitím. Díky této rozmanitosti je ideálním místem pro trávení volného času.

 

Nachází se zde muzeum Jana Amose Komenského.

steller-miroslav-foto07-1-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za nepříznivého počasí můžete navštívit moderní aquapark v Uherském Brodě, který je ideálním místem pro sportovní vyžití, zábavu a relaxaci. Návštěvníkům nabízí příjemné prostředí pro rekreaci či sportovní vyžití, ve spojení s vodními radovánkami.

aquapark-delfin-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHKO Bílé Karpaty

 

Podstatná vymezená část pohoří Bílých Karpat nacházející se jihovýchodně od Uherského Brodu, byla výnosem Ministerstva kultury v roce 1980 vyhlášena jako Chráněná krajinná oblast Bílé Karpaty (CHKO BK) o výměře 715 km2. Biosférickou reservací UNESCO se stala v roce 1996.

Střední část CHKO BK se nazývá Moravské Kopanice. Její vzhled se vyznačuje střídáním zalesněných a bezlesích ploch s mozaikou sušších míst, mokřadů, křovin, nevelkých políček a lesů především bukových s příměsí dřevin jedle bělokorá, habr obecný, javor klen, jasan ztepilý.

Nejcharakterističtějším nelesním typem vegetace Bílých Karpat jsou květnaté orchidejové louky, které patří k druhově nejbohatším typům lučních porostů ve střední Evropě. Charakteristickou součástí luk a pastvin jsou velmi často také prameniště a luční mokřady.
Lesy pokrývají téměř 45% plochy CHKO BK, z toho listnaté lesy jsou zastoupeny necelými 55%. Bylo zde vyhlášeno celkem 52 přírodních parků a rezervací.

 

56280_15066.jpg

images2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Prakšická vrchovina

 

Severně od Uherského Brodu (tedy mimo CHKO BK) se nachází Prakšická vrchovina na jejíž ploše byl v roce 1999 vyhlášen přírodní park o výměře 44,82 ha. Lesní porosty zde mají charakter teplomilných doubrav s velkým podílem habru. Jsou zde i četné staré, extenzivně využívané sady se vzácnými druhy rostlin a živočichů, především motýlů.
V přírodním parku se chrání i charakteristický ráz krajiny s dochovanou zástavbou, typickou pro tuto oblast, včetně památek a kultury zdejších obyvatel.

rovna_hora.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ketpbpvmsapn

winecc,7. 5. 2022 16:48

where can i get hydroxychloroquine https://keys-chloroquineclinique.com/

Arrive at Your Blood Pressure Checked

AIllettyagrees,9. 10. 2018 8:17

Poids est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre moelle bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-et-generique/

Ach ta Cestina...

J.Zdráhal,21. 8. 2015 10:16

Zajimave typy? Snad tipy ne?!?!